Unconfigured Ad Widget

Collapse

Announcement

Collapse
No announcement yet.

Hľadanie zamestnania v Rakúsku – Čo všetko je potrebné vedieť?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Hľadanie zamestnania v Rakúsku – Čo všetko je potrebné vedieť?

Ahojte,

zaujíma ma téma zamestnania Práca v Rakúsku, a rád by som sa dozvedel viac o tom, čo všetko je potrebné vedieť predtým, než sa rozhodnete pracovať v tejto krajine. Osobne som uvažoval o možnosti práce v Rakúsku a rád by som sa podelil o svoje otázky a skúsenosti.

Čo ma zaujíma:
    1. Ako je to s pracovnými povoleniami? – Aké sú požiadavky na získanie pracovného povolenia a aké dokumenty sú potrebné?
    2. Znalosť jazyka – Aká úroveň nemčiny alebo angličtiny je nevyhnutná na získanie zamestnania? Sú jazykové kurzy v Rakúsku dostupné a efektívne?
    3. Administratíva a poistenie – Aké sú povinnosti ohľadom zdravotného poistenia a daní? Ako je to s uznávaním slovenských diplomov a certifikátov?
    4. Životné náklady – Ako sa v Rakúsku porovnávajú životné náklady s platmi? Na čo si dávať pozor pri hľadaní ubytovania?

Ak máte skúsenosti s prácou v Rakúsku alebo poznáte niekoho, kto sa na túto tému orientuje, bol by som veľmi vďačný za vaše rady a tipy. Tiež ma zaujímajú vaše osobné príbehy – čo vás prekvapilo, čo ste sa naučili a aké sú vaše celkové dojmy z práce v Rakúsku.

Ďakujem za každý príspevok a prajem všetkým veľa šťastia v hľadaní zamestnania!
Working...
X